1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Sanayi Bakanı Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı

Sanayi Bakanı Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı

Sanayi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Sanayi Bakanı Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı

Enerji Günlüğü - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Bakan Yardımcılığı görevine Muhammet Kasım Gönüllü atandı. 
 
2024/314 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine Muhammet Kasım Gönüllü getirildi. Böylece Dr. Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba İnan ve Zekeriya Coştu olmak üzere bugüne kadar 3 olan Bakan Yardımcısı sayısı 4’e çıktı. 

Lisans eğitimini 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde bitiren Muhammet Kasım Gönüllü, yine ODTÜ’de Makine Mühendisliğinde Mekatronik üzerine yüksek lisans yaptı. 

Gönüllü, 2012’de Kamu İhale Kurumu'nda Elektronik İhale Dairesi'nde yazılım uzmanı olarak göreve başladı ve bu kurumda sırasıyla teknik lider ve yazılım mimarı olarak görev yaptı. ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı'nda 2015-2017 yılları arasında yönetim kurulu üyesi olan Muhammet Kasım Gönüllü, 2016-2018 arasında İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nda teknoloji danışmanı olarak uluslararası projelerde görevler üstlendi.

2018’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında göreve başlayan Muhammet Kasım Gönüllü, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in ilk yıllarından itibaren planlanması ve yürütülmesinde görev aldı. Deneyap, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi ve Türkiye Açık Kaynak Platformu projelerinde de görevler üstlendi. 

Muhammet Kasım Gönüllü Türkiye Kalkınma Fonu Teknoloji ve İnovasyon Fonu Yatırım Komitesi Üyesi ve Türk Sınai ve Mülkiyet Değerleme Mühendislik Danışmanlık AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyor.