1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’da petrol aktarma kompleksi kurulacak

Rusya’da petrol aktarma kompleksi kurulacak

Rusya’dan Çin’e petrol ihracatını kolaylaştıracak bir aktarma kompleksi inşa edilecek. Komplex için Rus ve Çinli şirketler 686 milyon dolar yatırım yapacaklar.

Rusya’da petrol aktarma kompleksi kurulacak

Enerji Günlüğü - Rus ONGK ve Çinli Xuan Yuan Industrial Development şirketleri Rusya'nın uzak doğusunda bir petrol aktarma kompleksi inşa etmek için anlaştılar. 

Roscongress fonunun  yaptığı açıklamaya göre, Rusya'nın United Oil and Gas Chemical Co. (ONGK) ve Çin'in Xuan Yuan Industrial Development şirketleri, Rusya'nın uzak doğusunda bir petrol aktarma kompleksi inşa etmek üzere 686 milyon dolar (5 milyar yuan) ortak yatırım yapmak üzere anlaştılar. Kompleks, Rusya'nın Çin'e petrol ihracatını kolaylaştıracak. 

BEŞ BÜYÜK ALTYAPI BİRİMİ YER ALACAK

Sınır ötesi kompleks, Rusya'nın Nizhneleninskoye kentini Çin'in Tongjiang kentine bağlayan Amur Nehri üzerindeki bir demiryolu köprüsünün yakınında kurulacak. Tesiste, yılda 5,8 milyon tona kadar ham petrol, petrol ve gaz kondensat karışımlarını depolama, harmanlama ve yükleme kapasitesine sahip bir terminal de dahil olmak üzere beş büyük altyapı birimi yer alacak. 

Ayrıca sıvılaştırılmış petrol gazının aktarımı için yılda 650.000 tona kadar ürün işleyebilecek bir gaz dolum kompleksi de inşa edilecek. Yılda 1 milyon tona kadar petrol ürünü ve akaryakıtın alınması, depolanması ve dağıtımı için dikey ve yatay tanklardan oluşan bir depo inşa edilmesi de öngörülüyor.

PROJE İÇİN FİNANSMAN ANLAŞMASI İMZALANDI

Projenin finansmanına ilişkin anlaşma geçtiğimiz hafta Rusya'nın uzak doğusundaki Vladivostok kentinde Roscongress tarafından düzenlenen bir ekonomik forumda imzalandı.