1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rönesans Enerji Almanya’dan finansman sağladı

Rönesans Enerji Almanya’dan finansman sağladı

Rönesans Enerji, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ihracat kredi garantisi desteğiyle 15 yıl vadeli 165 milyon dolarlık finansman sağladı. 

Rönesans Enerji Almanya’dan finansman sağladı

Enerji Günlüğü - Rönesans Holding ve TotalEnergies ortaklığındaki Rönesans Enerji, Almanya'nın ihracat kredi garantisi desteğiyle 15 yıl vadeli 165 milyon dolarlık finansman sağladığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, uzun vadeli geri ödeme süresi ve rekabetçi kredi maliyeti ile yatırım için en uygun şartları sunan finansman, benzerlerinin aksine yerel banka garantisi gerektirmemesiyle öne çıkıyor.

Rönesans Enerji, sağladığı son finansman ile birlikte 2028’e kadar 2.000 MW'lık yeşil enerji yatırım hedefi için ise büyük bir adım atmış oldu. Rönesans Holding'in gerçekleştirdiği ilk 'Yeşil Kredi' işlemi olan finansman, aynı zamanda sektördeki ilk YEKA RES - 3 kredilerinden biri olma özelliği taşıyor.

YENİLENEBİLİR KAPASİTESİNİ İKİ KAT ARTTIRACAK

Elde edilen finansmanla, Rönesans Enerji, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı Rüzgar Enerji Santrali - 3 (YEKA RES - 3) projeleri kapsamında ilk operasyonel tesisini devreye almış olacak.

Rönesans Enerji, YEKA-3 projelerini hayata geçirmesiyle, Türkiye genelinde kurulu olan 166 megavat hidroelektrik santral kapasitesine 189 megavatlık üç yeni rüzgar enerjisi santrali ekleyerek yenilenebilir enerji kapasitesini iki katın üzerine çıkaracak.

ÜÇ RÜZGAR SANTRALİFAALİYETE GEÇECEK

Her üç tesisin de 2024 yılı sonundan itibaren kademeli olarak faaliyete geçmesi hedefleniyor. Türkiye'de ticari olarak mevcut en yüksek kapasiteli 7 MW rüzgar türbinleri kullanılacak ve kuleler, kanatlar ve jeneratörler de dahil olmak üzere ekipmanın büyük bir kısmı Türkiye’den tedarik edilecek.