1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Riva Seramik, Ege’de linyit üretecek

Riva Seramik, Ege’de linyit üretecek

Muğla ve Aydın il sınırları içinde linyit üretilecek. Açık işletme ocak alanından yılda 100 bin ton linyit üretilecek.

Riva Seramik, Ege’de linyit üretecek

Enerji Günlüğü - Riva Seramik, Aydın ve Muğla il sınırları içinde bulunan Feldispat madeninin yanında ekonomik olarak işletilebilecek düzeyde linyit madeni tespit etti. Şirket işleteceği açık linyit ocağından yılda 100 bin ton linyit üretmeye hazırlanıyor.

Muğla İli, Kavaklıdere İlçesi ile Aydın ili, Bozdoğan İlçesi sınırlarında bulunan ve 200708599 Ruhsat Numarası ile T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan IV. grup İşletme Ruhsatlı sahada, Riva Seramik İnşaat Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından linyit ocağı işletilmesi ve Kırma, Eleme, Kurutma ve Paketleme Tesisi kurulması planlanıyor. Feldispat Maden Ocağı Kapasite Artışı, Kırma-Eleme Tesisi ilavesi de dahil olmak üzere projenin değeri 78,4 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Riva Seramik, ruhsat sahasının 2.poligonunda Feldispat madeninin yanında ekonomik olarak işletilebilecek düzeyde linyit madeninin bulunduğunu tespit ettiği için linyit üretimi de gerçekleştirilmek amacıyla 14,06 hektarlık alanı açık işletme ocak alanı belirledi. patlatmasız açık işletme tekniği ile üretilen 100 bin ton/yıl linyit cevheri aynı poligon içerisinde yer alacak kömür kırma, eleme, kurutma ve paketleme tesisinde boyutlandırılacak ve tasnif edilecek. Tesis kapalı sistem şeklinde kurulacak. Söz konusu proje kapsamında kamyonlarla ocak sahasından getirilecek linyit cevheri burada kırma, eleme, kurutma işlemlerinden geçirilerek boyutlandırılacak.

Enerji Günlüğü