1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Pure Electric’ten Formula 1 aracı temalı e-scooter

Pure Electric’ten Formula 1 aracı temalı e-scooter

İngiliz elektrikli scooter üreticisi Pure Electric, Formula 1 aracından ilham alan ve tek şarjla 50 kilometreye yakın menzil sunan yeni elektrikli scooterını tanıttı. 

Pure Electric’ten Formula 1 aracı temalı e-scooter

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli elektrikli scooter üreticisi Pure Electric, 1994 yılındaki bir yarışta hayatını kaybeden eski McLaren pilotu Ayrton Senna’nın da oturduğu Formula 1 aracından ilham alan yeni bir elektrikli scooter tanıttı. Şirketin “Advance+” modeli üzerine inşa edilen ve kırmızı-beyaz renklerle donatılan scooter, tek şarjla 50 kilometreye yakın menzil sunuyor. 

Advance+, gelişmiş 4 kat daha parlak ön far, arka farlar, gidon göstergeleri, patent bekleyen Aktif Direksiyon Stabilizasyonu ve son derece güvenilir çift fren sistemi gibi güvenlik donanımlarına sahip. İnce katlama tasarımı standart bir e-scooter'dan %70 daha dar olan e-scooter, duvarların yanında veya dar alanlarda düzgün bir şekilde tutulabiliyor.

Pure Electric, McLaren’ın Formula 1 pilotu Lando Norris’in babası Adam Norris tarafından kuruldu. Şirket, daha önce de McLaren ve Ayrton Senna temalı elektrikli scooter'lar tasarlamıştı.