1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS Başkanı Okumuş: UTTS bayilere ilave yük getirir 

PÜİS Başkanı Okumuş: UTTS bayilere ilave yük getirir 

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni bu haliyle kabul edemeyeceklerini belirterek "Bayiler, UTTS’nin getireceği mali yükün altından kalkamaz” dedi. 

PÜİS Başkanı Okumuş: UTTS bayilere ilave yük getirir 

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş’u ziyaret etti. Başkan Okumuş görüşmede Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) başta olmak üzere akaryakıt bayilerinin gündemindeki sorunları Başkan Mehmet Muş’a aktardı. 

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni bu haliyle kabul etmemiz mümkün değil. Anadolu’da bir yandan günde 500-1000 litre yakıt satarak ayakta durmaya çalışan, kredi kartı komisyonu altında ezilen, öte yandan maliyetin altındaki fiyatlarla satış yapanlarla mücadele eden bayiler, UTTS’nin getireceği mali yükün altından kalkamaz” dedi. 

İmran Okumuş, PÜİS olarak UTTS ile ilgili tüm kurum, kuruluş ve bakanlıklarla görüşerek, çok cüzi bir kâr marjıyla çalışan ve çok yüksek maliyetleri üstlenen bayilere ilave yük getirmeyecek yeni bir düzenleme yapılmasını talep ettiklerini kaydetti. 

İmran Okumuş “Talebimizin olumlu karşılanacağına ve yeni bir düzenleme yapılarak bayilere yeni bir mağduriyet kapısı yaratılmayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.