1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Prysmian`dan çalışanlara MBA fırsatı

Prysmian`dan çalışanlara MBA fırsatı

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye, yöneticilerine yurt dışında MBA diploması alma imkanı sağlıyor. Şirket CEO'su Erkan Aydoğdu da eğitime katılanlar...

Prysmian`dan çalışanlara MBA fırsatı

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye, yöneticilerine yurt dışında MBA diploması alma imkanı sağlıyor. Şirket CEO'su Erkan Aydoğdu da eğitime katılanlar arasında.

Küresel enerji ve telekomünikasyon kabloları firması Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Prysmian Group Türkiye, beyaz ve mavi yaka çalışanları için yılda ortalama 20.000 saat verdiği eğitimlerin bir kısmını, İtalya'daki Bocconi Üniversitesi’nde gerçekleştiriyor.

MBA SERTİFİKASI KAZANIYORLAR

Prysmian Group’un dünya çapında tüm şirketlerine sunduğu imkandan yararlanan Prysmian Group Türkiye, "Yönetim Okulu" ve "Profesyoneller Okulu" adı altında iki farklı eğitim programına, farklı kademelerden 35 çalışanını gönderiyor. Belirli aralıklarla düzenlenen ve 4 hafta süren eğitimlere katılan çalışanlar, ek dersleri de tamamlayarak Bocconi Üniversitesi’nden MBA sertifikası almaya hak kazanıyor.

TÜRKİYE CEO'SU DA KATILIYOR

Bu eğitimlere katılanlar arasında, Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu da bulunuyor. Erkan Aydoğdu, Türk sanayisinin gelişimi yolunda en büyük engellerden birinin bilgi eksikliği olduğunu vurguladı. Şirket bünyesinde bu eksikliği asgari seviyeye indirmek için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Aydoğdu "Kaç saat eğitim aldığınız kadar nasıl eğitim aldığınız da önemlidir. Çalışanlarımızın dünyanın en iyi kurumlarında eğitim alabilmesine önem veriyoruz" dedi.

AİDİYET DUYGUSUNU ARTIRIYOR

Prysmian Group Türkiye, Bocconi Üniversitesi’nin yanı sıra Türkiye’deki eğitim kurumlarıyla da işbirliği yaparak çalışanlarının eğitim almasını sağlıyor. Düzenlenen tüm bu eğitimlerin karşılığını almaya başladıklarını ifade eden Prysmian Group Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Levent Özçengel ise şöyle dedi:

"Bocconi Üniversitesi gibi dünyanın en iyi kurumları ile yapılan işbirliği ile birlikte, en ince detayı düşünülerek planlanan eğitimler şirket sonuçlarımıza pozitif etki ediyor. Bu sayede, çalışanlarımızda hem aidiyet duygusu gelişiyor hem de motivasyonları gözle görülür derecede artıyor. Ayrıca uluslararası bakış açısı ve network anlamında da büyük kazanımlar elde ediliyor."