1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol Ofisi’nde baba olana üç hafta izin

Petrol Ofisi’nde baba olana üç hafta izin

Petrol Ofisi, 4857 sayılı İş Kanunu’nda 5 iş günü olarak yer alan babalık izni süresini tüm erkek çalışanları için 15 iş gününe çıkardı.

Petrol Ofisi’nde baba olana üç hafta izin

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörünün önde gelen oyuncularından Petrol Ofisi Grubu, çalışanlarının yaşam kalitesini artırma ve aile içi sorumlulukların eşit şekilde paylaşılmasını desteklemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı.

Buna göre Petrol Ofisi Grubu, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında özel sektör çalışanları için öngörülen 5 iş günlük babalık izni süresini kendi bünyesinde 15 iş gününe (3 hafta) çıkarttı.

burcu-yuksel-kocagoz-petrol-ofisi.jpegPetrol Ofisi İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Yüksel Kocagöz, babalık izninin uzatılmasının, erkek çalışanların ailelerine daha fazla zaman ayırabilmelerine ve çocuklarının ilk dönemlerinde yanlarında olabilmelerine olanak tanıyacağını belirterek “Bu değişikliğin hem çalışanlarımız hem de şirketimiz için olumlu etkiler yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Yeni uygulamayı “şirket kültürünün bir yansıması” olarak nitelendiren Burcu Yüksel Kocagöz, “Düzenlemeyi, çalışanlara daha iyi bir iş ve yaşam dengesi sağlamaya yönelik sürdürülebilir bir adım olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

İSTASYONDAKİ POMPACIYA DA ÜÇ HAFTA BABALIK İZNİ VERİN - MEHMET KARA'NIN YAZISI