1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında gerileme

Petrol fiyatlarında gerileme

Petrol fiyatları, haftaya OPEC+ arzının artacağı beklentisiyle gerileyerek başladı. Brent petrolün varil fiyatı 76,41 dolardan, Batı Teksas ham petrolü (WTI) ise 73,10 dolardan işlem görüyor. 

Petrol fiyatlarında gerileme

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları, yatırımcıların dünyanın en büyük iki petrol tüketicisi olan Çin ve ABD'deki durgun talebe rağmen OPEC+'nın Libya'daki keskin üretim kaybı nedeniyle Ekim'den itibaren üretiminde artışı değerlendirmesi nedeniyle haftanın ilk işlem günü sabahında kayıplarını genişletti. 

Brent ham petrol vadeli işlemleri 61 sent veya %0,79 düşüşle varil başına 76,32 dolara gerilerken, şu sıralarda 76,41 dolardan işlem görüyor.

Amerikan Batı Teksas ham petrolü (WTI) ise 52 sent veya %0,71 düşüşle varil başına 73,03 dolara düşmesinin ardından şu sıralarda hafif toparlanarak 73,10 dolardan işlem görüyor. 

AĞUSTOS’TA BÜYÜK GÜN İÇİ DALGALANMALAR YAŞANDI

Petrol, arz bolluğu beklentileri ve ABD de dahil olmak üzere ekonomik sıkıntı işaretlerinin fiyatlar üzerinde baskı oluşturmasıyla bu yılki kazançlarının çoğunu geri verdi. Son haftalarda volatilite arttı ve ham petrol vadeli işlemleri Ağustos ayında en büyük gün içi dalgalanmalarından bazılarını yaşadı.