1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yüzde 5,5 geriledi

Petrol fiyatları yüzde 5,5 geriledi

İsrail’in İran'ın saldırısının etkisiz olması ve askeri hedeflerle sınırlı kalması sonrasında petrol bugün %5’in üzerinde düştü.

Petrol fiyatları yüzde 5,5 geriledi

Enerji Günlüğü - İsrail’in İran'ın saldırısının etkisiz olması ve askeri hedeflerle sınırlı kalması sonrasında petrol bugün %5’in üzerinde düştü.

Yoğun bir haftanın başında, Orta Doğu’daki jeopolitik tansiyonunun düşmesi ile birlikte küresel borsalarında olumlu atmosfer görülürken petrol vadeli sözleşmelerinde düşüş gerçekleşti. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolün varil fiyatı %5,56 düşerek 72 dolar/varilin biraz altına düştü. Amerikan Batı Teksas petrolü (WTI) ise %5,67 düşüşle 67,71 dolar/varil seviyesine geriledi. 

ABDLİ CİTİ PETROL FİYAT TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ

Öte yandan ABD merkezli finans kuruluşu Citi, yılın son çeyrek dönemi için brent petrol fiyat tahminini varil başına 74 dolardan 70 dolara düşürdü. 

Citi konu ile ilgili değerlendirmesinde, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırının piyasa tarafından petrol arzını etkileyen bir tırmanışa yol açmasını beklemediğini belirtti. Citi, önceki tahminlerden daha düşük bir jeopolitik risk beklediğini ifade etti.