1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları geriledi

Petrol fiyatları geriledi

Gazze'de ateşkes sağlanacağı umutları, Çin'de ekonomik zayıflık işaretleri ve Libya'nın Waha sahasında petrol üretiminin normale dönmesi petrol fiyatlarını geriletti.

Petrol fiyatları geriledi

Enerji Günlüğü - İsrail'in Hamas'a karşı Gazze'ye 10 ay önce başlattığı saldırıları durduracak bir ateşkes için ABD'nin gösterdiği çaba ve Blinken'in İsrail'e gitmesi petrol fiyatlarını geriletti.  

Orta Doğu'da gerilimi düşürecek bir ateşkesin petrolde arz endişelerini hafifletecek olması fiyatları aşağı çekti. Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de ekonomik zayıflık işaretlerinin talep konusunda ortaya çıkardığı endişeler de petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratıyor. Fiyatların gerilemesinde Libya'nın Waha sahasında petrol üretiminin yapılan bakım sonrası normal seviyesi olan 300 bin varil/güne dönmesi de etkili. 

Haftanın ilk işlem gününde şu sıralarda Brent petrolü 27 cent, yüzde 0,34 düşüşle 79,41 dolardan işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de yüzde 0,50 düşüşle 76,27 dolar/varilde.

Analistler Brent petrolünde aşağı hareketin 78,63 dolar desteğine kadar devam edeceğini öngörüyorlar. Bu desteğin kırılması halinde aşağı hareket 76,90 dolara kadar devam edebilir. Yukarı yönlü harekette ilk direnç 80 dolar seviyesi. Buranın geçilmesi halinde 81,43 dolara kadar hareket olabilir.