1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrogas işletme ruhsatı hissesini Transatlantic Petroleum’a devretti

Petrogas işletme ruhsatı hissesini Transatlantic Petroleum’a devretti

Petrogas, Tekirdağ’da yüzde 50’sine sahip olduğu petrol işletme ruhsatındaki hissesini Transatlantic Petroleum’a devretti.

Petrogas işletme ruhsatı hissesini Transatlantic Petroleum’a devretti

Enerji Günlüğü - Petrogas, Tekirdağ’da Çalık Petrol ve Maya Petrol ile ortak olduğu petrol işletme ruhsatındaki %50 hissesini Transatlantic Petroleum’a devretti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, Tekirdağ ili dahilinde Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (%25) ve Maya Petrol Gaz Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (%25) ile müştereken sahip olduğu ARİ/PPG-ÇPA-MAY/5059 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatındaki %50 hissesinin tamamının, Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim AŞ’ye devredilmesi işlemini onayladı.

Söz konusu hisse devri işlemi devlete hiçbir mükellefiyet tahmil etmemek koşuluyla onaylandı ve petrol siciline tescil edildi.

İşlem sonrasında ARİ/PPG-ÇPA-MAY/5059 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatındaki hisse oranları Transatlantic Petroleum %50, Çalık Petrol %25 ve Maya Petrol %25 oldu.