1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Parkwind’den elektrikli gemilere denizde şarj imkanı

Parkwind’den elektrikli gemilere denizde şarj imkanı

Parkwind, Belçika’daki Noblewind Açık Deniz (offshore) Rüzgar Santraline elektrikli gemiler için yeni bir şarj istasyonu kurdu.

Parkwind’den elektrikli gemilere denizde şarj imkanı

Enerji Günlüğü - Belçikalı rüzgar enerjisi şirketi Parkwind, İngiltere merkezli MJR Power & Automation ile işbirliği ile Belçika’daki 165 MW kurulu gücündeki Noblewind Açık Deniz (offshore) Rüzgar Santraline elektrikli gemiler için yeni bir şarj istasyonu kurdu. 

Şirket, yaptığı açıklamada istasyonun açık denize kurulan ilk ticari şarj istasyonu olacağına işaret etti. 

Kurulan şarj istasyonları, Belçika kıyılarından yaklaşık 47 kilometre açıkta Kuzey Denizi’nde üretilen enerji ile çalışıyor. Sistemin kurulumu ve kullanıma açılması, yalnızca 2 gün sürüyor.

İLK DENEME BAŞARILI

Parkwind İşletme ve Bakım Başkanı Kristof Verlinden yaptığı açıklamada, "Tüm faaliyetlerimizi mümkün olduğunca sürdürülebilir hale getirmeye kararlıyız ve bu, artık rüzgar türbinlerimizden yeşil enerjiye doğrudan erişebilen bakım gemilerimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Yapılan deneme, sistemin santrali herhangi bir şekilde kesintiye uğratmadan, rüzgar santralinden gemilere elektriği güvenli bir şekilde aktarabildiğini kanıtladı” ifadesini kullandı.