1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Otomotiv sektöründen Türkiye'ye yatırım açıklamaları

Otomotiv sektöründen Türkiye'ye yatırım açıklamaları

Çinli Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için başvuru yaptı.

Otomotiv sektöründen Türkiye'ye yatırım açıklamaları

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli araç üreticisi BDY’nin Manisa OSB’de 1 milyar dolar yatırımla üretim tesisi açmak için anlaşma imzalaması ardından diğer bir Çinli otomotiv sektörü şirketinden de Türkiye’de yatırım açıklamaları gelmeye başladı. 

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için başvurularını tamamladı.

SWM Motor, kısa süre önce giriş yaptığı Türkiye pazarında G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari X30L EV modelleriyle Türk tüketicisinin karşısına çıktı. SWM Motor Türkiye, Haziran ayı itibarıyla G05 isimli yeni D-SUV modeliyle ürün gamını genişletti.

ALMAN ZF FRİEDRİCHSHAFEN TÜRKİYE’DE ÜRETİM YAPACAK

Ayrıca Almanya'nın en büyük otomotiv tedarikçisi ZF Friedrichshafen, şirketinin de AB mevzuatını ve yüksek ekonomik maliyetleri gerekçe göstererek üretimini Türkiye’ye kaydırmaya karar verdiği kaydedilmişti. ZF, yaptığı açıklamada bu haberleri yalanlayarak böyle bir kararının olmadığını duyurdu. 

ZF tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı medya kuruluşlarında ZF’nin siyasi ve ekonomik koşullar nedeniyle, üretimini Türkiye’ye kaydırma kararı aldığı yönünde haberler yer almıştır. Bu bilgiler yanlıştır. ZF Grubu, Türkiye’de dört lokasyonda 2.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Türkiye’deki faaliyetlerimize, Türk ekonomisine ve istihdamına katkılarımıza değer veriyoruz. Ancak ZF’nin operasyonlarını Almanya’dan Türkiye’ye taşımak gibi bir planı yoktur. “ZF’nin Avrupa dışındaki potansiyel yatırımlarına ilişkin yanıtlarının yanlış yorumlanmasına” dayanan haberlerin dikkate alınmamasını rica ediyoruz. Bu açıklamanın, durumu açıklığa kavuşturacağını umuyoruz” denildi.

İlgili Haberler