1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OSB/EB lisans tadil başvurusu evrak listesi yenilendi

OSB/EB lisans tadil başvurusu evrak listesi yenilendi

OSB’ler ve EB’lerin dağıtım lisansı tadili için başvuruda istenen bilgi ve belge listesi yenilendi.

OSB/EB lisans tadil başvurusu evrak listesi yenilendi

Enerji Günlüğü - OSB’ler ve EB’lerin dağıtım faaliyetiyle ilgili lisans tadili başvurularında EPDK’ya sunulması gereken bilgi ve belgeler listesi yenilendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Endüstri Bölgelerinin (EB), elektrik piyasası faaliyetleri için lisans alarak faaliyette bulunabileceğini ve Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile EB’lerin elektrik tedarikini tek bir tedarikçiden yapacaklarını bildiren düzenleme sonrasında; bu kuruluşlarla ilgili lisans tadil başvurularında sunulması gereken bilgi ve belge listesini bir dizi kararla güncelledi. 

EPDK kararlarına göre OSB Dağıtım ve OSB üretim lisans başvurularında sunulması gereken bilgi ve belgeler listesi ile OSB üretim önlisans ve lisans işlemleriyle ilgili başvurularda sunulması gereken bilgi ve belgeler listesi, yürürlükten kaldırıldı. OSB veya EB önlisans ile OSB üretim lisansı ve EB üretim lisansı başvurularında sunulması gereken teminat mektubu tutarları da Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında uygulanacak. 

LİSANS TADİLİ BAŞVURU EVRAKI LİSTESİ

Öte yandan OSB’ler ve EB’lerin lisans tadil başvurularında sunulması gereken bilgi ve belgeler aşağıdaki gibi sıralandı. 

Lisans sahibi tüzel kişinin bildirim adresi tadili
Başvuru dilekçesi formu
OSB’ler için adres değişikliğine ilişkin beyan; EB’den sorumlu tüzel kişiler için bildirim adresinin değiştiğini gösteren Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi örneği
Tadil bedeli dekontu.

Dağıtım lisans sahibi tüzel kişinin unvan tadili
Başvuru dilekçesi formu
OSB’lerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınmış unvan değişikliği yazısı sureti; EB’lerde unvan değişikliğini gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi örneği
Tadil bedeli dekontu.

Lisans süresi tadil talebi
Başvuru dilekçesi formu
Tadil bedeli dekontu.

Faaliyet bölgesi tadil talebi
Başvuru dilekçesi formu
İlgili dağıtım şirketinden alınmış faaliyet bölgesi değişikliğine ilişkin gerekçeleri de içeren yazı
Tadil bedeli dekontu.

LİSANS TADİL BAŞVURULARINDA DİĞER HÜKÜMLER

Aynı tadil başvurusunda birden fazla lisansta yer alan ortak hükümlerde yapılacak lisans tadilleri için tek bir tadil bedeli yatırılacak. Aynı tadil başvurusunda farklı konuların bulunması durumunda ise söz konusu başvuru kapsamında EPDK ve ilgili ana hizmet birimi tarafından sonuçlandırılacak tadiller için ayrı tadil bedelleri alınacak. 

Bildirim adresi tadilinde tüzel kişinin bildirim adresi idari yönetimin tasarrufları sonucunda bahse konu bilgilerde değişiklik olmuşsa, tadil bedeli alınmayacak.

İlgili Haberler