1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. OSB parsellerinde şarj istasyonu kurulum şartları belirlendi

OSB parsellerinde şarj istasyonu kurulum şartları belirlendi

OSB’lerde elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulum koşulları OSB imar planı şartnamesinde belirlenecek.

OSB parsellerinde şarj istasyonu kurulum şartları belirlendi

Enerji Günlüğü - OSB’lerde elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulum koşulları düzenlendi. Şarj istasyonu kurulacak parsellerde yapılaşma koşulları OSB imar planı şartnamesinde belirlenecek. 

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik; elektrikli araç şarj istasyonu kurulacak olan OSB parsellerinde yapılaşma koşullarını düzenliyor. Bu düzenlemeyle, verimli ve çevreye duyarlı OSB’ler de sertifikasyona dayalı olarak ayrıca kategorize edildi

Yönetmeliğim “İmar ve Parselasyon Planı Ruhsat ve İzinler” başlıklı dördüncü bölümündeki 36’nci maddede yapılan değişiklikle; elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulacağı parsellerde yapılaşma koşulları, E=1.00 aşılmamak üzere OSB imar planı şartnamesinde belirlenecek.

Ayrıca hizmet destek alanlarında; en az parsel büyüklüğü, 3000 m2 olacak ve bu alan hesaplanırken elektrikli araç şarj istasyonlarının bulunduğu alanlar hesaba katılmayacak. 

Öte yandan E=1.00 ve minimum yapı yaklaşma mesafesi 10 metre olarak bırakılacak; küçük imalat ve tamirat alanları ile elektrikli araç şarj istasyonları da bu mesafenin hesaplanmasında dikkate alınmayacak. 

OSB’lerde ortak kullanım alanı ile hizmet ve destek alanı parsellerinde tevhit (birleştirme) ve ifraz (parselleme) işlemlerine ihtiyaç duyulması durumunda, gerekçeli yönetim kurulu kararı ile tevhit ve ifraz işlemleri yapılabilecek; hizmet ve destek alanı parsellerinde minimum ifraz şartı elektrikli araç şarj istasyonu hariç, yine 3000 m2 olacak. 

ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN KURULAMAYACAĞI YERLER 

Sanayi parsellerinde yapılacak yapılarda katılımcıya ait destek üniteleri; tesisin çalışması ve işletilmesi için gerekli olan LPG tankı, yangın suyu deposu, arıtma tesisi, güneş ve rüzgâr enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisleri ve benzeri destek üniteleri parsel içi ring yolu veya çevre yeşili üzerinde yer alamayacak.

İlgili Haberler