1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPET, tahvil ihracı ile kaynak topladı 

OPET, tahvil ihracı ile kaynak topladı 

OPET, nitelikli yatırımcılara satılan 2 milyar TL nominal değerli 728 gün vadeli tahvilin ihracı yoluyla kaynak sağladı. Kredi derecelendirme kuruluşu JCR-ER ihraç sürecinde şirketi "yatırım yapılabilir" olarak değerlendirdi. 

OPET, tahvil ihracı ile kaynak topladı 

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörünün önde gelen oyuncularından, Koç Topluluğu şirketlerinden OPET Petrolcülük, borçlanma kağıdı ihracı yoluyla kaynak topladı.

OPET'ten yapılan açıklamaya göre Şirket, 2 milyar TL nominal değerli 728 gün vadeli 8 Eylül 2026 itfa tarihli TRSOPAS92619 ISIN kodlu tahvilin satışını tamamladı. Arzına Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin aracılık ettiği söz konusu tahviller nitelikli yatırımcılara satıldı. Üç ayda bir faiz ödemeli tahviller, değişken faizli borçlanma kağıdı niteliğinde. 

OPET tahvil ihracında yatırımcılara kredi notu da sundu. JCR-ER Kredi Derecelendirme kuruluşunun raporunda, OPET yatırım yapılabilir seviyede bir şirket olarak değerlendirildi. OPET’e verilen uzun vadeli ulusal notu ise AA+ (tr). Şirketin kısa vadeli ulusal notu ise J1+ (tr) olarak bildirildi.