1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Opel 2023’te elektrikli araç sattı

Opel 2023’te elektrikli araç sattı

Alman otomotiv şirketi Opel, geçen yıl yaklaşık 90 bin elektrikli araç (EV) satışına imza attı. Opel'in EV satışları bir önceki yıla göre %22 artış kaydetti.

Opel 2023’te elektrikli araç sattı

Enerji Günlüğü - Alman otomotiv üreticisi Opel, 2023 yılında elektrikli araç satışını bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 arttırdı. 

Alman otomotiv üreticisi Opel, dünya çapındaki büyüme ivmesini 2023 yılında da sürdürdü. Geçtiğimiz yıl satışlarını dünya genelinde yüzde 15 artıran Opel, 670 bin adetlik satış rakamına ulaştı. Şirketin 20 yılı aşkın süredir yüzdelik olarak elde ettiği en yüksek büyüme olan bu başarı, markaya İngiltere ve Türkiye’de yüzde 6, Almanya’da ise yüzde 5,3’lük pazar payı kazandırdı. 

TÜRKİYE’DE PAZAR PAYI %6’YA ULAŞTI

Opel, Avrupa dışındaki satışlarda yüzde 62 büyüme kaydetti. Hafif ticari araç segmentinde satışlarını yüzde 26 artıran marka, Astra ve Grandland satışlarında ise yüzde 57’lik bir büyüme kaydetti. Türkiye'de de oldukça başarılı bir performans gösteren Opel, yüzde 6 pazar payına ulaşarak global sıralamada 3’üncü ülke konumuna yükseldi. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞLARI %22 ARTTI

2023 yılında yaklaşık 90 bin elektrikli araç satışına imza atan Opel,  bu segmentteki satışlarını da yüzde 22 oranında artırarak dikkatleri üzerine çekti. 

“OPEL ÖNEMLİ BİR BÜYÜME KAYDETTİ”

Opel’in 2023 yılında çok güçlü bir performans ortaya koyduğunu söyleyen Opel CEO'su Florian Huettl, “Opel önemli bir büyüme kaydetti. Özellikle elektrikli araçlar ile C segmenti ve hafif ticari araçlarda önemli kazanımlar elde ettik. Bunun yanında, uluslararası faaliyetlerimizi önemli ölçüde artırmayı başardık. Bu da, stratejimizin işe yaradığını açıkça gösteriyor” dedi.