1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ toplantısında üretim politikasına sadık kalındı 

OPEC+ toplantısında üretim politikasına sadık kalındı 

Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerin enerji ve petrol bakanlarının toplantısından mevcut üretim politikasına sadık kalınması kararı çıktı. 

OPEC+ toplantısında üretim politikasına sadık kalındı 

Enerji Günlüğü -  OPEC+ kilit bakanları, üretim politikasına karar vermek için bugün toplandı. OPEC+ Ortak Bakanlar Ortak İzleme Komitesi (JMMC) toplantısında mevcut üretim kesintisi anlaşmasında herhangi bir değişiklik yapılmadı. 

OPEC+, 2022 sonundan bu yana üzerinde anlaşmaya varılan bir dizi adımla şu anda üretimini günlük toplam 5,86 milyon varil ya da küresel talebin yaklaşık %5,7'si oranında azaltıyor. Haziran ayındaki son toplantısında OPEC+, günde 3,66 milyon varillik kesintileri 2025 sonuna kadar bir yıl uzatmayı ve sekiz üyenin günde 2,2 milyon varillik kesinti katmanını Eylül 2024 sonuna kadar üç ay uzatmayı kabul etmişti.

Mevcut plan ayrıca OPEC+'nın 2,2 milyon varillik kesintiyi Ekim 2024'ten Eylül 2025'e kadar bir yıl boyunca kademeli olarak kaldırmasını öngörüyor. 

Suudi Arabistan, Rusya ve diğer önde gelen üreticilerin petrol bakanlarını bir araya getiren JMMC genellikle iki ayda bir toplanıyor ve daha geniş OPEC+ grubuna tavsiyelerde bulunabiliyor.