1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV’den yeni marka kimliği: ‘İyilik İçin İleri'

OMV’den yeni marka kimliği: ‘İyilik İçin İleri'

Avusturyalı enerji şirketi OMV, Londra'daki Sermaye Piyasaları Günü'nde şirketin 2050 yılına kadar net sıfır karbon salım hedefini ve şirketin gelişimini yansıtan yeni marka kimliğini duyurdu.

OMV’den yeni marka kimliği: ‘İyilik İçin İleri'

Enerji Günlüğü - OMV, 13 Haziran 2024 tarihinde Londra'daki Sermaye Piyasası Günü'nde şirketin 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşma hedefini ve önemli ilerlemelerini yansıtan yeni marka kimliğini duyurdu. 2030 Stratejisi ile uyumlu yeni marka kimliği, OMV’nin sürdürülebilir kimyasallar, yakıtlar ve enerji alanında entegre hale gelirken, 2030 Stratejisi kapsamında duyurduğu yeni marka kimliği, sürdürülebilir yaşam için temel unsurları yeniden keşfetme amacını barındırıyor. 

Yeni kurumsal kimlik, otuz yıl önce geliştirilen bir markalaşmaya dayanıyor. Yeni marka tasarımının temel unsuru, OMV'nin sürdürülebilirlik ve döngüselliğe bağlı yönünü temsil eden ikonik bir sembol olarak öne çıkıyor. Daimi hareketi ve gelişmeyi temsil etmenin yanı sıra ileri görüşlü ve geleceğe odaklanan bir tavrı temsil eden yeni marka kimliği, OMV’nin mirasını da geleceğe taşıyor. 

Markalaşma ve tasarım, her gün 650 binin üzerinde müşteriye hizmet veren yedi ülkede yaklaşık 1000 OMV akaryakıt istasyonu da dahil olmak üzere B2B'den (ticari kurumlar arasında) B2C'ye (firmadan tüketiciye) kadar tüm OMV temas noktalarında uygulanacak.

“YENİ MARKA KİMLİĞİ NET SIFIR KARBON SALIM HEDEFİNİ VURGULUYOR”

Yeni marka kimliği ile ilgili OMV AG İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Alfred Stern, “Yeni kurumsal kimliğimiz, stratejik gündemimize ve grubun hedeflerine, güçlü ve uyumlu bir görsel vurgu yaparak grubun stratejik gündem ve hedeflerini tamamlıyor. OMV, şirket tarihindeki en büyük dönüşümünü yaşıyor. Bugün, dönüşüm projelerimizde önemli gelişmeler kaydederken aynı zamanda daha sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmenin ön saflarında yer alan uluslararası bir şirket olarak temel inançlarımızı ve isteklerimizi destekleyen yeni marka kimliğimizi duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni marka kimliğimiz ‘İyilik İçin İleri', topluma karşı sorumluluğumuzun yanı sıra OMV'nin net sıfır karbon salım şirketi olma hedefini vurguluyor” dedi.