1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Okyanus Enerji’den Ankara ve Aksaray’a depolamalı RES

Okyanus Enerji’den Ankara ve Aksaray’a depolamalı RES

Okyanus Enerji, 472 milyon TL yatırımla Ankara ve Aksaray’da 26,4 MWe kurulu gücünde Ankara 6 Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Okyanus Enerji’den Ankara ve Aksaray’a depolamalı RES

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Şereflikoçhisar ve Evren ilçesi ile Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesi sınırları içinde 26,4 MWe kurulu gücünde Ankara 6 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 26,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Okyanus Enerji Üretim İnşaat AŞ tarafından Ankara İli, Şereflikoçhisar İlçesi, Bağobası ve Cıngıl Mahalleleri, Evren İlçesi, Torunobası ve İbrahimbeyli Mahalleleri ve Aksaray İli, Sarıyahşi İlçesi, Yeni Torunobası ve Demirciobası Köyleri sınırları içerisinde 26,4 MWe kurulu gücünde Ankara 6 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 26,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor.  

472 milyon TL değerindeki proje kapsamında toplam 8 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca elektrik talebinin en yüksek olduğu zamanlarda elektrik, kurulacak olan depolama sisteminden bırakılarak kullanıma sunulacak.

Santralde yılda 105.600.000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi bekleniyor. Üretilen elektriğin sisteme bağlantı noktası Şereflikoçhisar TM’nin OG Barası olacak. 

Enerji Günlüğü