1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. ÖİB, EÜAŞ’ın Çayırhan TES’ini özelleştiriyor 

ÖİB, EÜAŞ’ın Çayırhan TES’ini özelleştiriyor 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara’daki 670 MWe işletme kapasiteli Çayırhan Termik Santrali’ni kullandığı taşınmazlarla birlikte özelleştirecek. 

ÖİB, EÜAŞ’ın Çayırhan TES’ini özelleştiriyor 

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çayırhan Termik Santrali’ni, tesise ait taşınmazlarla birlikte özelleştirmek üzere ihale yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara ilinin Nallıhan ilçesinde bulunan, Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait, 670 MWe işletme kapasiteli Çayırhan Termik Santrali (TES), Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar, Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazlar, Elektrik Üretim A.Ş. adına kayıtlı bulunan 23405 ve 30963 No.lu Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları bir bütün halinde (Çayırhan Termik Santrali), “Varlık Satışı”; Ruhsatlar “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirmek üzere ihale yapacak. 

Önce kapalı teklif, sonrasında ise pazarlık ve açık arttırma usulüyle gerçekleşecek olan ihaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. 

150 MİLYON TL GEÇİCİ TEMİNAT YATIRILACAK

İhaleye katılmak isteyenler, 150.000.000 lira tutarında geçici teminat yatıracaklar. İhale şartnamesi ve tanıtım dokümanı, bankaya yatırılması gereken 200.000 lira karşılığında, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan alınabilecek. 

4 ARALIK'A KADAR TEKLİFLER YAPILABİLECEK

Tekliflerin en geç 4 Aralık 2024 günü, saat 18.00’e kadar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait Ziya Gökalp Caddesi, No: 80, 06600, Kurtuluş, Ankara adresine elden teslim edilebilecek. Ayrıca talep edilmesi halinde ihale şartname bedelinin ödendiğine dair banka dekontunun bir nüshasının en geç son teklif verme tarihinden 7 (yedi) gün öncesine kadar elektronik posta, posta veya kargo yoluyla İdare’ye ulaştırılması ve telefon ile teyidinin alınması kaydıyla, elektronik posta, iadeli taahhütlü veya kargo ile gönderilebilecek.