Enerji Günlüğü - OECD, dünyada hammadde kullanımının 2060'ta iki katına çıkacağını ve ciddi önlemler alınmazsa bu durumun hava, su ve toprak kirliliğine yol açacağını tahmin ediyor.
OECD tarafından yayınlanan ‘2060'a doğru Küresel Materyal Kaynak Görünümü’ adlı raporda dünyada hammadde kullanımının 2060'ta iki katına çıkacağı ama bunun mevcut görülenden iki kat daha fazla çevre soruna neden olacağı belirtildi.
Raporda OECD, 2060'ta küresel materyal kullanımının bugünkü 90 gigatonluk seviyeden 167 gigaton seviyesine çıkacağını tahmin ediyor. Örgüt, dünya nüfusunun 2060'ta 10 milyar ve ortalama küresel kişi başı gelirin de mevcut 40.000 dolar OECD seviyesine yükseleceğini öngörüyor.
OECD, eğer ciddi önlemler alınmazsa biyokütle, fosil yakıtlar, metal ve metal olmayan mineraller gibi hammaddelerin çıkarılmasının hava, su ve toprak kirliliğine yol açmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.
OECD Genel Sekreter Yardımcısı Masamichi Kono, kaynak kullanımında en büyük artışın özellikle gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere inşaat malzemelerinde yaşanacağını belirtti.