1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ODTÜ kampüsüne 300 bininci ağaç!

ODTÜ kampüsüne 300 bininci ağaç!

Enerji Günlüğü - Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) “300 bin ağaç” kampanyası kapsamında, üniversitenin kampüs alanına 300 bininci...

ODTÜ kampüsüne 300 bininci ağaç!

Enerji Günlüğü - Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) “300 bin ağaç” kampanyası kapsamında, üniversitenin kampüs alanına 300 bininci ağaç da dikildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin 2013 yılında, ”Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” sloganıyla başlattığı “300 bin ağaç” kampanyasında, son ağaçlar geçtimiz pazar günü ODTÜ Ormanı Oran bölgesine dikildi. Böylelikle 40 yılı aşkın süredir ağaçlandırma çalışmalarına devam eden ODTÜ kampüs alanına 2 yıl içerisinde 300 bin ağaç dikilmiş oldu.

Rektörlükten yapılan resmi açıklamada, “Ağaç Dikme Etkinliği’ne tüm ODTÜ’lüler ile bölgedeki ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri, Ankara’daki resmi kurumlar, yabancı misyonlar, sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları ve tüm Ankaralılar davet edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

10 BİN AĞAÇ ODTÜLÜ TERÖR KURBANLARI ANISINA DİKİLDİ

Ankara'nın en geniş yeşil bölgesi olan ODTÜ Yerleşkesindeki son 10 bin ağaç mart ayındaki terör saldırısında hayatını kaybeden ODTÜ öğrencileri Ozancan Akkuş ve Berkay Baş için dikildi. 

Ağaç dikimi yapılacak olan OR-AN bölgesine ulaşım için ODTÜ Rektörlük, Doğu-Batı Yurtlar ve Lojmanlar bölgelerinden, şehir merkezinde Tunus ve Sıhhiye Duraklarından etkinlik öncesi otobüsler kaldırıldı. 

Etkinlikte ayrıca bağışta bulunan doğa sevenlere ODTÜ Rektörü Ahmet Acar tarafından plaket verildi.

YOK OLMAYA YÜZ TUTMUŞ FLORA VE FAUNALAR CANLANDIRILDI

1961 yılından günümüze kadar, kara çam, sarı çam, toros sediri, meşe, kavak, badem vb gibi kurak koşullara dayanıklı yaklaşık 10 milyon ibreli ve 23 milyon yapraklı ağaç ODTÜ yerleşkesine dikildi. Yaklaşık 3100 hektar genişliğindeki ODTÜ Ormanı T.C. Kültür Bakanlığı tarafından 1995 yılında Doğal ve Arkeolojik SİT Alanı olarak ilan edildi.

Uzun yıllar devam eden çalışmalar neticesinde Orta Anadolu'da yok olmaya yüz tutmuş flora ve fauna türlerinin bulunduğu önemli bir doğal çevre yaratıldı. Bu doğal çevrede kurt, tilki, keklik, tavşan, yılan, kaplumbağa vb gibi bir dizi vahşi hayvan, 140 dan fazla kuş türü ve göl / göletlerde yaşayan çeşitli balık türleri gibi çok sayıdaki memeli ve sürüngene yaşama alanı sunuldu.