1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. ODTÜ elektrik uzmanı profesör alacak

ODTÜ elektrik uzmanı profesör alacak

ODTÜ, akıllı şebekeler ve güç sistemleri alanlarında uzman bir profesörü öğretim üyesi olarak işe alacak.

ODTÜ elektrik uzmanı profesör alacak

Enerji Günlüğü - ODTÜ, akıllı elektrik şebekeler, elektrik ve güç sistemleri alanlarında uzman bir profesörü öğretim üyesi olarak işe alacak. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, Mühendislik Fakültesine bağlı Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde görev vermek üzere profesör unvanlı bir kişiyi öğretim üyesi olarak işe alacak. 

Adayların eğitim, araştırma yapacak ve yaptıracak düzeyde İngilizceye hakim olmaları; ODTÜ’de ilk kez öğretim üyesi olarak görev alacak olan adayların Yabancı Dil Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS), veya Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavından en az 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlardan karşılığı olan puana son 3 yıl içinde sahip olduklarını belgelendirmeleri gerekiyor. Adaylarda ayrıca Akıllı Elektrik Şebekeleri, Elektrik Enerjisi ve Güç Sistemleri alanlarında çalışmalar yürütmüş olmaları bekleniyor. 

Başvurular en geç 18 Temmuz 2024 günü saat 23.59’a kadar https://apas.metu.edu.tr adresi üzerinden e devlet şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirilecek. Şahsen ya da postayla yapılacak başvurular geçersiz sayılacak.