1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Odeabank ve İGE’den kadın girişimcilere ve yeşil dönüşüme destek 

Odeabank ve İGE’den kadın girişimcilere ve yeşil dönüşüme destek 

Odeabank, İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) ile stratejik bir iş birliği kurarak yatırımlarında enerji verimliliğini arttırmayı hedefleyen firmalara ve kadın girişimcilere özel teminatlı kredi imkanları sağladı. 

Odeabank ve İGE’den kadın girişimcilere ve yeşil dönüşüme destek 

Enerji Günlüğü - Odeabank, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sürdürülebilirlik alanındaki taahhüdünü güçlendirmek için önemli bir adım attığını duyurdu. Odeabank, İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) ile stratejik bir iş birliği kurarak yatırımlarında enerji verimliliğini arttırmayı hedefleyen firmalara ve kadın girişimcilere özel teminatlı kredi imkanları sağlayarak, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedefini destekliyor.

Odeabank ve İGE tarafından hayata geçirilen “İhracatta Kadını Destekleme Paketi” ile yönetimi kadınlarda olan ihracatçı firmalara İGE kefaletiyle uygun koşullu finansman sağlanacak. “Yeşil Dönüşüm Paketi” ile enerji verimliliği yatırımları olan ve kaynak bulmakta güçlük çeken ihracatçı firmalara da kredi desteği verilecek. 

“KADINLARIN KATILDIĞI EKONOMİLER DAHA GÜÇLÜ” 

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, yaptığı açıklamada İGE ile hem yeşil dönüşüm hem de kadın girişimcilere destek noktasında önemli iki iş birliğine imza attıklarını dile getirerek, İGE ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliği sayesinde, Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırarak sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek yenilikçi finansal çözümler sunuyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamayı ve bu tür faaliyetlerin yaygınlaşmasını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Yeşil yatırımların arttığı, kadınların istihdama eşit katıldığı ülkelerin küresel ekonomide giderek daha güçlü aktörler haline geldiğinin bilinciyle, el ele hareket edersek ülkemize daha fazla katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi. 

“DAHA FAZLA İHRACATÇININ FİNANSMANA ULAŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz ise imza töreninde yaptığı açıklamada, “Odeabank ile yaptığımız iş birliğiyle ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırma yolunda attığımız kararlı adımları çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Bu iş birliğiyle daha fazla ihracatçının finansmana ulaşmasını ve daha fazla projenin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. İGE olarak finansmana erişimi kolaylaştırmak, çeşitlendirmek ve ihracatımızın sürdürülebilir bir biçimde artırılmasını desteklemek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.