1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Octopus’tan ABD'deki ilk yenilenebilir enerji yatırım

Octopus’tan ABD'deki ilk yenilenebilir enerji yatırım

İngiltere merkezli enerji şirketi Octopus Energy, ABD’nin yeşil enerji  dönüşümüne katkı sağlayacak ik güneş enerjisi yatırımı yapacak.

Octopus’tan ABD'deki ilk yenilenebilir enerji yatırım

Enerji Günlüğü - İngiliz Octopus Energy şirketi, Amerika’da ilk yenilenebilir enerji yatırımlarını yaptı. Şirket, Circal şirketi ile iki güneş enerji santralinin satın alımı için anlaşma imzaladı.

İngiliz Octopus Energy şirketi, Amerika'nın yeşil enerji geçişini desteklemek için 2 milyar dolarlık tesis projesine uygun olarak ABD'de güneş enerjisi gelişimini hızlandıracak iki yatırım yaptı. Şirket, üç ay önce Ohio ve Pensilvanya'daki güneş santrallerini satın alarak ABD'deki ilk yenilenebilir enerji yatırımlarını yaptı. Bu yeni anlaşma, güneş santrali geliştiricisi Circal ile imzalandı.

CİRCAL ABD’DE 500 MW’LIK GES PLANLIYOR

Circal, ABD ve İrlanda'da güneş santralleri geliştiricisi olup bin MW’dan fazla projeye sahip. Şirket, önümüzdeki beş yıl içinde ABD'de 600 MW'lık yeni güneş santrali hedefliyor. Ayrıca, öncelikli olarak Teksas'a odaklanarak 40 bin eve yetecek kadar yeşil enerji üretmeyi hedefliyor.