1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Norveçli reTyre’den bir ilk: Karbon nötr bisiklet lastiği

Norveçli reTyre’den bir ilk: Karbon nötr bisiklet lastiği

Norveç merkezli inovasyon şirketi reTyre, alg, para-aramid ve balık ağı gibi geri dönüştürülmüş materyallerden dünyanın ilk karbon nötr bisiklet lastiğini üretti.

Norveçli reTyre’den bir ilk: Karbon nötr bisiklet lastiği

Enerji Günlüğü - Lastik sektörünün ekolojik ayak izini yeniden tanımlayacak bir üretim yöntemine öncülük eden Norveçli reTyre, dünyanın ilk karbon nötr bisiklet lastiğini ürettiğini duyurdu. Tamamen geri kazanılmış malzemelerden üretilen lastikte alg, para-aramid ve balık ağı gibi materyaller kullanıldı. 

SERA GAZI EMİSYONLARI %82 AZALTILIYOR

reTyre, pnömatik lastiklerde daha önce hiç kullanılmayan biyo bazlı ve %100 yenilenebilir malzemeler kullanarak emisyonları önemli ölçüde azaltıyor ve tamamen yeniden kullanılabilir lastikler üretiyor. Bu yaklaşım, geleneksel lastiklere kıyasla sera gazı emisyonlarını %82'ye kadar azaltıyor.

ALGLER KALAN EMİSYONLARI DENGELİYOR

reTyre'de Karbon Nötr Lastik Projesi'ne liderlik eden Friedemann Ohse yaptığı açıklamada, “Lastikte kullanılan algler negatif CO₂ eşdeğerine sahiptir ve net sıfır etki elde etmek için kalan emisyonları dengeler. Bu şekilde, karbon kotaları, sübvansiyonlar veya ürünle ilgili olmayan diğer katkılar gibi iyi bilinen kısayolların hiçbirini kullanmadan, karbon nötr bir ürüne sahip oluyoruz” dedi. 

Enerji Günlüğü