1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Northel Enerji’ye yenilikçilik ödülü

Northel Enerji’ye yenilikçilik ödülü

Enerji Günlüğü - Northel Enerji “Yılın İnovatif Girişimci Ödülü”nü almaya hak kazandı.Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme...

Northel Enerji’ye yenilikçilik ödülü

Enerji Günlüğü - Northel Enerji “Yılın İnovatif Girişimci Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB),tarafından başarılı KOBİ'lerin ve yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması ve desteklenmesi amacıyla verilen “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” Ankara Rixos Otel’de sahiplerini buldu. Üç ana kategori altında verilen ödüllerde Northel Enerji 812 rakibinin arasından sıyrılarak “Yılın İnovatif Girişimci Ödülü”ne layık görüldü. Ödüllerin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından verildiği törende şirket adına ödülü, Northel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cem Yalçın aldı.

“BAŞARININ ARDINDA AR-GE VAR”

Ödül töreninin ardından bir açıklama yapan Yalçın,basarisini 13 yıllık Ar-Ge, 7 yıllık saha uygulama tecrübesi ile elde eden Northel Enerji’nin Ayvalık’taki tesislerinde teknolojisi, yazılımı ve tasarımı dahil olmak üzere yüzde 100 yerli ve ISO 9001-2008 kalite standardına uygun üretim yaptığını söyledi. Yalçın, özgün teknolojisi ile yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye’nin öncü, lider ve global markası olmak vizyonu ile yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu: “Northel Enerji, lisans gerektirmeyen yenilenebilir enerji pazarında 250 kW’a kadar olan yerli rüzgar türbini uygulamalarıyla önemli ve yenilikçi bir rol üstleniyor. Ayrıca Türkiye’de henüz uygulaması bulunmayan, klasik güneş panellerine göre çok daha verimli olan ve hem buhar hem de elektrik üretimini sağlayabilen konsantre güneş enerjisi kolektörleri ile de Türkiye ve uluslararası pazara giriş yapmaya hazırlanan firmamız, yenilikçi ürünleri ile lisanssız sınıftaki enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamayı hedefliyor.”

YERLİ RÜZGÂR TÜRBİNİ AVANTAJI

Enerji Verimlilik Taahhütnamesi (EVT) belgeli yüksek performansa sahip rüzgâr türbinleri ile müşterilerine yerli rüzgar türbini kullanmanın avantajlarını sunduklarını kaydeden Yalçın, “6446 sayılı kanun ve 28783 sayılı yönetmelik çerçevesinde yerli türbin ile üretilen tüketim fazlası enerjiyi devlet 57% daha yüksek fiyattan geri alıyor” diye konuştu. Yalçın ayrıca, IEC – CE sertifikasyonunu uluslararası belgelendirme yetkisine haiz Türk Loydu ile tamamlamak üzere olan Northel Enerji’nin yönetmeliklerin belirttiği ve T.C kurumlarınca sağlanabilen en üst seviyede bağlantı kriterlerini sağladığını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler