1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Nordex’in Türkiye’deki dönen türbin sayısı 1178 

Nordex’in Türkiye’deki dönen türbin sayısı 1178 

Nordex Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Başkan Yardımcısı Ender Özatay, Türkiye’de üretimde bulunan rüzgar türbinlerinden 1178’inin Nordex imzası taşıdığını söyledi. 

Nordex’in Türkiye’deki dönen türbin sayısı 1178 

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen rüzgâr türbini üreticilerinden Nordex Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Jose Luis Blanco Türkiye’ye geldi.

Blanco, türbinlerini tedarik ettikleri Balabanlı Rüzgâr Enerji Santrali 2. Kapasite Artışı proje inşaatını yerinde görmek üzere şantiyeyi ziyaret etti.

Borusan EnBW Enerji, Enerji Santralleri Genel Müdür Yardımcısı Evren Aktaş ile Nordex Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ender Özatay da Jose Luis Blanco’ya eşlik etti. 

TÜRKİYE'DEKİ NORDEX GÜCÜ 4000 MW

Nordex Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jose Luis Blanco burada yaptığı değerlendirmede, Türkiye rüzgâr enerjisi pazarında işletmedeki 4000 MW’lik kurulu güce imza attıklarını belirtti.

Yapımı devam eden 1.300 MW’lik kurulu güçle de sahalarda çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Blanco, şunları kaydetti:

“Nordex Group için Türkiye çok önem taşıyor. Türkiye’den yıllık 1 milyar Euro seviyesinde rüzgâr enerjisi ekipmanı tedarik eden Nordex, Türkiye’nin rüzgâr enerjisi alanında faaliyet gösteren en önemli türbin üreticilerinden biri ve 100’ün üzerinde yatırımcısı bulunuyor. Türkiye’de rüzgar enerjisine yatırım yapan firmalara hizmetimizi geliştirmek, hizmet kalitemizi yükseltmek, önümüzdeki dönem için belirlediğimiz en önemli hedefler arasında.” 

1178 NORDEX TÜRBİNİ DÖNÜYOR 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği TÜREB’in kurumsal üyeleri arasında yer aldıklarını da hatırlatan Blanco, Borusan EnBW Enerji ile işbirliklerine de değinirken, “Türkiye’nin rüzgâr enerjisi alanında önemli bir yatırımcısıyla yaptığımız iş birliği, bizim için çok kıymetli bir ortaklıktır” ifadesini kullandı. 

Nordex Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ender Özatay ise “Türkiye’deki rüzgar türbinlerinden bin 178’inde Nordex imzası var. Borusan EnBW Enerji’nin, Balabanlı 2. Kapasite Artışı ve Pelit rüzgar santralleri için sahada uyum içinde bir çalışma sürdürüyoruz. Nihai hedefimiz; dünyanın daha yaşanabilir, daha yeşil bir dünya olması için katkıda bulunmak” diye konuştu. 

nordex-group-baskani-jose-luis-blanco.jpegBALABANLI RES'TE 36 MW KAPASİTE ARTIŞI

Borusan EnBW Enerji, Enerji Santralleri Genel Müdür Yardımcısı Evren Aktaş, ise bu yıl 10. yaşını kutladıkları Balabanlı RES’in kapasitesini 36 MW artırdıklarını hatırlatarak “Balabanlı RES’teski başarılı iş birliğimizi, Sivas Pelit RES projemizde de tekrarlayacağımıza olan inancımız tam. Bu iki önemli projenin, şirket olarak yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarımıza ve büyümemize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi. 

Nordex Grup tarafından yürütülen proje tamamlanınca, Balabanlı RES, 35.4 MW kapasitenin devreye alınmasıyla 96.8 MW kurulu güce ulaşacak. Proje kapsamında mevcutta 61,4 MW kurulu gücündeki Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali’nin kapasite artışı için 6 adet N163/5.X türbininin teslimatı ve kurulumu gerçekleştiriliyor. 

Enerji Günlüğü