1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. NKP’den Akbelen müdahalesine kınama

NKP’den Akbelen müdahalesine kınama

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Bileşenleri, fosil yakıtlar ve yaşamsal riskler barındıran nükleer santrallar uğruna orman ve ekosistem kıyımından acilen vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

NKP’den Akbelen müdahalesine kınama

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Bileşenleri, kömür maden sahasının genişletilmesi için ağaç kesimine karşı Akbelen Ormanı`nı koruyanlara karşı jandarmanın düzenlediği saldırıyı kınadı.   

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Bileşenleri,  Muğla İkizköy`deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı`nı korumak için bölge halkı tarafından iki yıldır sürdürülen doğa nöbeti alanına jandarmanın düzenlediği müdahale üzerine bir basın açıklaması yaptı. Devletin ormanları korumak ve geliştirmekle yükümlü olduğu, talan düzenine karşı tüm yurttaşların anayasal direnme hakkı bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Akbelen Ormanı`nı korumak için yıllardır mücadele eden yöre halkının direnişini selamlıyor, duyarlı kamuoyunu İkizköy halkı ile dayanışmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca, fosil yakıtlar ve yaşamsal riskler barındıran nükleer santrallar uğruna orman ve ekosistem kıyımından acilen vazgeçilmesi gerektiğine de vurgu yapıldı.

İlgili Haberler