1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Nio’nun yeni nesil batarya istasyonu devrede

Nio’nun yeni nesil batarya istasyonu devrede

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, üzerinde güneş panellerinin yer aldığı yeni nesil batarya değişim istasyonu Power Swap Station 4.0'ı kullanıma sundu. 

Nio’nun yeni nesil batarya istasyonu devrede

Enerji Günlüğü - Çin merkezli otomobil üreticisi Nio, yeni nesil batarya değişim istasyonu Power Swap Station 4.0'ı resmî olarak kullanıma sunduğunu duyurdu. 13 Haziran 2024'te ilk partisi yayına giren NIO Power Swap Station 4.0, dördüncü nesil, birden fazla marka ve farklı araç modeli için otomatik akü değişimini destekliyor. NIO, ONVO ve tüm akü değiştirme stratejik ortakları, gaz yakıt ikmali yapmaktan daha uygun, kapsamlı bir şekilde yükseltilmiş akü değiştirme deneyimi için yeni istasyonlara erişebilecek. 

İstasyona giren sürücüler, yalnızca aracın ekranına dokunarak otomobillerinin batarya paketini tamamen şarj olmuş başka bir bataryayla değiştirebilecek. İstasyonların üzerinde 60 metrekarelik güneş panelleri yer alıyor. 

BATARYA DEĞİŞİM HIZI %22 ARTTI

Robotik kollarla donatılan istasyon, batarya değişimini 144 saniyede tamamlıyor. Böylece değişim hızı, bir önceki nesle göre %22 artırılıyor. Farklı marka ve araç modelleriyle uyumlu olan istasyonlar, günde 480 batarya değişimi yapabiliyor. 

Nio’nun hâlihazırda Çin’de 22 bin 633 şarj istasyonu ve 2 bin 432 batarya değişim istasyonu bulunuyor.