1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Nijerya ile Ekvator Ginesi gaz boru hattıyla birleşecek

Nijerya ile Ekvator Ginesi gaz boru hattıyla birleşecek

Nijerya ile Ekvator Ginesi, 25 milyar dolar yatırımla iki ülke arasında yıllık 30 milyar metreküp taşıma kapasitesine sahip bir doğal gaz boru hattı kurup işletecek.

Nijerya ile Ekvator Ginesi gaz boru hattıyla birleşecek

Enerji Günlüğü - Afrika üllkeleri Nijerya ile Ekvator Ginesi arasında Doğalgaz Boru Hattı Projesi Anlaşması İmzalandı. Nijerya Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ajuri Ngelale yaptığı açıklamada, Nijerya ile Ekvator Ginesi yönetimlerinin iki ülke arasında gaz boru hattı kurmak ile işletmek üzere anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

İki ülke arasındaki söz konusu anlaşma, gaz boru hattına ilişkin yasal, düzenleyici önlemleri, kurulması ile işletilmesi konusundaki mevzuatı, doğal gazın transit geçişini, hattın mülkiyet hakları ile birlikte genel ilkeleri kapsıyor.

ECOWAS DESTEKLEYECEK

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) tarafından da desteklenecek olan projenin, 25 milyar dolara mal olması öngörülüyor. Yıllık 30 milyar metreküp taşıma kapasitesine sahip olacak hattın, var olan altyapıya bağlanacak olması nedeniyle üç aşamada sonuçlandırılması planlanıyor.

 

İlgili Haberler