1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Nevşehir Kozaklı Belediyesi GES kurdurup işlettirmek istiyor

Nevşehir Kozaklı Belediyesi GES kurdurup işlettirmek istiyor

Nevşehir Kozaklı Belediyesi, GES vasıflı arazisinde GGES kurdurmak ve 25 yıl boyunca işlettirmek için ihale yapacak.

Nevşehir Kozaklı Belediyesi GES kurdurup işlettirmek istiyor

Enerji Günlüğü - Nevşehir’in Kozaklı ilçesi Belediyesi, GES vasıflı arazisinde 3.000MEe’lık GES kurdurmak ve kar payı ortaklığı modeliyle 25 yıl boyunca işlettirmek için ihale yapacak. 

Nevşehir ili Kozaklı Belediye Başkanlığı, Kozaklı ilçesinin Bahçelievler Mahallesinde; 75 ada 314, 315 ve 316 numaralı parsellerdeki bağlantı anlaşması ve çağrı mektubu bulunan GES vasıflı arazide 3.000 KWe’lık lisansız güneş enerjisi santrali (GES) kurdurmak ve 25 yıl boyunca aylık üretilen enerjiden elde edilecek karda pay ortaklığı karşılığı kiralama modeliyle işlettirmek amacıyla, açık artırma usulüyle ihale yapacak. 

İhale 11 Ekim 2024 günü saat 14.00’te Kozaklı Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda yapılacak. İhalede aylık toplam üretilen enerjinin asgari %16’sından başlamak suretiyle, arttırma yapılarak ilerleyecek. İstekliler ihaleye katılmak için 2.500.000 lira geçici teminat yatıracaklar. 

İhale şartnamesi ve ekleri, mesai saatleri içinde Kozaklı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde ücretsiz görülebilecek ve 1.000 lira karşılığında aynı yerden satın alınabilecek. 

İhaleye katılmak isteyenler Kozaklı Belediyesine başvuru yapacaklar.