1. HABERLER

  2. PETROL

  3. NASA, Ay ve Mars’ta enerji üretimi için bp ile iş birliği yapacak

NASA, Ay ve Mars’ta enerji üretimi için bp ile iş birliği yapacak

NASA, petrol şirketi BP America, gelecekte hayata geçirilecek Ay ve Mars görevlerinde yeraltı kaynakları çıkarmak ve enerji üretmek için birlikte çalışacak. 

NASA, Ay ve Mars’ta enerji üretimi için bp ile iş birliği yapacak

Enerji Günlüğü - ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), İngiliz petrol şirketi  bp’nin ABD kolu bp America ile yeni bir işbirliği anlaşmasına imza attı. İki kurum, gelecekte hayata geçirilecek Ay ve Mars görevlerinde yeraltı kaynakları çıkarmak ve enerji üretmek için birlikte çalışacak. 

Uzay Yasası Anlaşması, BP ve NASA'nın, insanlığın uzay araştırmalarına ve enerji üretimine fayda sağlamak amacıyla su altında 7.000 ft'den daha uzak konumlardaki veya başka bir gezegendeki milyonlarca kilometre uzaktaki ekipmanları görselleştirmelerine olanak tanıyan dijital modeller ve simülasyonlar gibi teknolojileri ve teknik uzmanlığı paylaşmasına olanak tanıyacak.

DÜNYADAKİ PETROL VE GAZ SONDAJI ÇALIŞMALARINA DA KATKI

bp America’ya göre işbirliği, şirketin Dünya’da yaptığı petrol ve doğalgaz sondajı çalışmalarına da katkı sağlayacak. bp, NASA ile yapılan anlaşmanın Dünya'daki enerji üretiminin yanı sıra Ay, Mars ve ötesinin insan tarafından keşfedilmesine yardımcı olacağını umduğunu açıkladı.

Etiketler : , , , ,