1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz’dan AB’ye Gazprom çağrısı

Naftogaz’dan AB’ye Gazprom çağrısı

Enerji Günlüğü - Naftogaz, AB'den Gazprom'un Ukrayna’nın Avrupa’dan doğalgaz alımını engellememesi için baskı yapmasını istedi.Ukrayna devlet doğal...

Naftogaz’dan AB’ye Gazprom çağrısı

Enerji Günlüğü - Naftogaz, AB'den Gazprom'un Ukrayna’nın Avrupa’dan doğalgaz alımını engellememesi için baskı yapmasını istedi.

Ukrayna devlet doğal gaz şirketi Naftogaz'ın Başkanı Andriy Kobolev, AB'den Gazprom'un Slovakya'dan Ukrayna'ya gaz akışını engellememesi için baskı yapmasını istedi.

Kobolev yaptığı açıklamada, "Eğer Gazprom, Slovakya'dan Ukrayna'ya gaz akışının nasıl ölçüldüğünü görmek istiyorlarsa gidip bakabilirler, Ancak Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya gaz satışını durduramazlar" diye konuştu.

Kobolev ayrıca, Rusya’nın doğalgazı kesme tehditlerini gerçekleştirse bile Avrupa ülkelerinin çoğunun kışa hazır olduğunu belirterek, bazı ülkelerin az miktarda LNG ihracı yapabileceğini söyledi. Ukrayna’dan doğalgaz alma ihtiyacı duyan Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan için durumun kritik olduğunu da sözlerine ekledi.

Slovakya Gazprom’un Slovakya’ya doğalgaz akışını Ukrayna’ya doğalgaz satışı yapıldığı için yarı yarıya kestiğini açıklamıştı. Gazprom iddiaları yalanlarken, Rusya AB üyesi bir ülkenin satın aldığı doğalgazı satmasının AB kurallarını ihlal ettiği açıklamasını yaptı.