1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Morgan Stanley: Petrol 2025’te arz fazlası verecek

Morgan Stanley: Petrol 2025’te arz fazlası verecek

Morgan Stanley, OPEC ve OPEC dışı arzın 2025 yılında günde yaklaşık 2,5 milyon varil artarak talep artışının oldukça önünde gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

Morgan Stanley: Petrol 2025’te arz fazlası verecek

Enerji Günlüğü - ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, petrol fiyatlarında gerilemeyle birlikte petrol piyasasının gelecek yıl arz fazlası vermesini bekliyor.

Morgan Stanley, ham petrol piyasasının şu anda sıkışık olduğunu, ancak gelecek yıl Brent fiyatlarının orta ila yüksek 70 dolar aralığına gerilemesiyle birlikte muhtemelen fazla vereceğini açıkladı. 

Morgan Stanley yayınladığı notta, sıkışıklığın üçüncü çeyreğin büyük bölümünde devam edeceğini, ancak dengenin ‘mevsimsel talep rüzgarlarının azaldığı ve hem OPEC hem de OPEC dışı arzın büyümeye döndüğü’ dördüncü çeyrekte geri döneceğini belirtti.  

Morgan Stanley, OPEC ve OPEC dışı arzın 2025 yılında günde yaklaşık 2,5 milyon varil artarak talep artışının oldukça önünde gerçekleşmesini beklediğini açıkladı. Rafineri çalışmalarının bu yıl Ağustos ayında zirveye ulaşacağı ve Temmuz 2025'e kadar bu seviyeye dönmesinin beklenmediği belirtildi. 

SON ÇEYREKTE FİYAT TAHMİNİNİ DEĞİŞTİRMEDİ

Morgan Stanley, 2024 yılının üçüncü çeyreği için Brent ham petrol fiyatları tahminini değiştirmeyerek varil başına 86 dolarda bıraktı. Bu ayın başlarında Goldman Sachs da bu çeyrek için ortalama Brent varil fiyatını 86 dolar olarak öngörmüştü. Brent ham petrol fiyatları %0,52 artışla 83,06 dolar ve ABD Batı Teksas Orta ham petrol vadeli işlemleri %0,60 artışla 80,1 dolar seviyesinde.