1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mısır ile enerjide Mutabakat Zaptı imzalandı

Mısır ile enerjide Mutabakat Zaptı imzalandı

Türkiye ile Mısır arasında imzalanan Mutabakat zaptı ile iki ülke elektrik, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, hidrojen ve nükleer enerji başlıklarında iş birliği yapacak.

Mısır ile enerjide Mutabakat Zaptı imzalandı

Enerji Günlüğü – Türkiye ile Mısır arasında Enerji Alanında Mutabakat Zaptı imzalandı. Mutabakat zaptı ile iki ülke elektrik, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, hidrojen ve nükleer enerji başlıklarında iş birliğini güçlendirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İki cumhurbaşkanı, görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na başkanlık etti.

ENERJİDE İŞ BİRLİĞİ

Mısır’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanları düzeyinde 12 yıl sonra gerçekleşen ilk ziyarette çok sayıda anlaşma imzalandı. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı sonrasında anlaşmaların imza törenine geçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, ‘Enerji Alanında Mutabakat Zaptı’nı imza altına aldı.

“ORTAK PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”

İmzalanan mutabakat zaptına ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yapan Bakan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Abdülfettah Es-Sisi’nin huzurlarında Mısır Dışişleri Bakanı BedrAbdulati ile “Enerji Alanında Mutabakat Zaptı”na imza attık. Bu anlaşma ile iki ülke arasındaki enerji iş birliğini güçlendirerek elektrik altyapısı ve ticareti, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, hidrojen ve nükleer enerji başlıklarında ortak projeler geliştireceğiz. Anlaşmanın her iki ülke için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.