1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Mersin’de 9 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Mersin’de 9 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

More Gayrimenkul, Mersin’de jeotermal kaynak arayacak. Şirket bu amaçla 9 adet sondaj kuyusu açacak.

Mersin’de 9 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Enerji Günlüğü - Mersin’in Mut ilçesi sınırları içinde üç ayrı lokasyonda toplam 9 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

More Gayrimenkul İnş. Turz. San. ve Ltd. Şti. tarafından Mersin İli, Mut İlçesi, Kürkçü Bucağı Mahallesi 2023/05 (ER:3451047), Kışla Köy Mahallesi 2023/06 (ER:3451048) ve Göcekler Mahallesi 2023/07 (ER:3451049) bitişik arama ruhsatlı sahalarda jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 7,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında toplam 9 adet arama amaçlı sondaj noktası belirlenmiş olup sondaj çalışma faaliyetleri eş zamanlı yapılmayacak. 

Jeotermal kaynak arama çalışmaları için proje alanında yüzeyden yeraltına doğru sondaj makinesi ile 1.000 ± 150 m derinliğinde olmak üzere 9 adet kuyu arama amaçlı açılacak. Açılacak kuyular, tespit ve arama amaçlı olup arama sondajlarında karotlar alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapılacak. Bu çalışmalar sonrasında elde edilen sondaj verileri ile jeotermal kaynağın özellik ve rezervine ilişkin durum tespiti yapılacak. 

Elde edilen kaynak veriler esas alınarak ileri ki dönemlerde jeotermal kaynağın kullanılması için ruhsat sahası içerisinde sondaj kuyularının açılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü