1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mazot ve benzin fiyatları Pazartesiye kadar sabitlendi

Mazot ve benzin fiyatları Pazartesiye kadar sabitlendi

Mazot ve benzin fiyatında yapılması beklenen artış, 24 Haziran 2024 Pazartesi gününe kadar ertelendi.

Mazot ve benzin fiyatları Pazartesiye kadar sabitlendi

Enerji Günlüğü - Mazot ve benzin fiyatında önce yapılacağı bildirilen artışlar, 24 Haziran 2024 Pazartesi gününe kadar ertelendi.

Akaryakıt fiyatlarında yapılması beklenen artış, siyah ürünlerde gerçekleştirildi; ancak mazot (motorin) ve benzin fiyatlarında yapılacak olan zamlar 24 Haziran Pazartesi gününe kadar ötelendi

Uzmanlar benzin ve mazot fiyatlarında da artış yapılmasına ihtiyaç olduğunu ancak bayram tatili dolayısıyla zam uygulamasının ertelendiği değerlendirmesini yapıyor. 

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarındaki hareketliliğe bağlı olarak, akaryakıt fiyatlarında artış yapılması planlanmıştı. Bu doğrultuda mazot fiyatına 163 kuruş/lt, benzin fiyatına ise 164 kuruş/lt zam yapılacaktı. Ancak mazot ve benzin zammı gerçekleştirilmedi.  

MAZOT VE BENZİN ZAMMI 24 HAZİRANDA

Bu iki ürünün fiyat artışlarının 24 Haziran 2024 Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlayacağı öğrenildi. Bununla birlikte bugünden itibaren akaryakıt ürünlerinden gazyağına 183 kuruş/lt, kalorifer yakıtına (kalyak) 195 kuruş/lt, fuel oile 193 kuruş/lt ve yüksek kükürtlü fuel oile de 91 kuruş/lt zam yapıldı.

ARTIŞ SONRASI FİYATLAR

Böylece Pazartesi gününden itibaren benzinin litre fiyatı İstanbul’da 41,94 liraya; Ankara’da 42,92 liraya; İzmir’de ise 43,23 liraya yükselecek. 

Mazotun litre fiyatı da İstanbul’da 42,30 liraya; Ankara’da 43,31 liraya ve İzmir’de ise 43,70 liraya yükselecek. 

Akaryakıt fiyatları, dağıtım şirketlerinin fiyat politikaları; istasyonların depolama tesisleri ya da rafinerilere olan mesafelerine göre değişebiliyor. Öte yandan akaryakıt istasyonları da tavsiye edilen fiyatlara uymayabiliyor. Bazı istasyonlar yerel indirim kampanyalarıyla daha düşük fiyatla satış yapabiliyor.

İlgili Haberler