1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MAPEG Diyarbakır Bismil’de TPAO için kamulaştırma yapacak

MAPEG Diyarbakır Bismil’de TPAO için kamulaştırma yapacak

MAPEG, TPAO’nun Akoba Mardin 1 Petrol Kuyusu için, Diyarbakır Bismil’de kamulaştırmalar yapacak.

MAPEG Diyarbakır Bismil’de TPAO için kamulaştırma yapacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun açtığı Akoba Mardin 1 Petrol Kuyusu için, Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki 2 parselde kamulaştırmalar yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır ve Batman illerinin sınırları içinde sahip olduğu AR/TPO/K/M46-a1, a2 pafta numaralı petrol arama ruhsatı kapsamında açtığı Akoba Mardin 1 Kuyusunun lokasyon sahası ve yolu için Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı Sergevran Köyündeki 34 numaralı parselin 1.338,087m2’lik kısmı ile 58 numaralı parselin 13.101,086m2’lik kısmının mülkiyet olarak; 58 numaralı parselin 2.014,185m2’lik kısmının ise irtifak hakkı tesis etmek suretiyle kamulaştırılması için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı.

MAPEG, başvuruyu inceledi ve kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Bismil 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.