1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Manisa’da atık tesisleri kurulacak

Manisa’da atık tesisleri kurulacak

Manisa’nın Kula ilçesinde kurulacak olan atık yönetim tesislerinde Manisa ve yakın illerde oluşan endüstriyel atıklar geri kazanılacak.

Manisa’da atık tesisleri kurulacak

Enerji Günlüğü - Kent Atık Geri Dönüşüm Enerji Üretim A.Ş. tarafından Manisa İli, Kula İlçesi, Narincali Bitrak Mahallesi sınırları içinde Atık Yönetimi Tesisleri kurulması planlanıyor. Bu kapsamda 1. ve 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisleri, Çamur Kurutma Tesisi ve ATY (Atıktan Türetilmiş Yakıt) Tesisi kurulacak. Proje bedelinin 202 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan tesisler öncelikli olarak Manisa ve yakın illerde oluşan endüstriyel atıkların bertarafı için hizmet verecek. 

GÜNDE BİN TON ATY ÜRETİLECEK

Atıktan Türetilmiş Yakıt Üretim Tesisi’nin kapasitesi 1.000 ton/ gün olarak planlanıyor. Atıktan Türetilmiş Yakıt Üretim Teknolojisinde; kalorifik değeri yüksek olan geri dönüşümü mümkün olmayan malzemelerden yakıt türetilecek ve çimento fabrikalarına veya yakma tesislerine teslim edilecek.

Çamur Kurutma Tesisi’ne 1.300 ton/gün atık kabul edilecek. Çamur Kurutma Tesisi’nde endüstriyel çamurların kurutma ve bertaraf işlemleri yapılacak.

TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR

Proje kapsamında 275.906,26 m2 alan üzerine 2 lottan oluşan 1.Sınıf Düzenli Depolama Tesisi kurulacak. Ayrıca 360.717,41 m2 alan üzerine 3 lottan oluşan 2.Sınıf Düzenli Depolama Tesisi de kurulacak. Tesise günde 750 ton tehlikesiz çamur, 335 ton/gün tehlikeli çamur, 335 ton/gün tehlikesiz endüstriyel atık ve 250 ton/gün tehlikeli endüstriyel atık kabul edilecek.

Enerji Günlüğü