1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Malezya’daki Jerun sahasından ilk gaz çıkarıldı

Malezya’daki Jerun sahasından ilk gaz çıkarıldı

Malezya kara sularında bulunan Jerun sahasından ilk doğal gaz elde edildi. Platformun günde yaklaşık 15,6 milyon metreküpe kadar gaz üretmesi bekleniyor.

Malezya’daki Jerun sahasından ilk gaz çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Malezya'nın yaklaşık 160 km açıklarında yer alan SK 408 Blok'taki Jerun gaz sahası ilk doğal gaz üretimini gerçekleştirdi.

Avusturya merkezli bir petrol ve doğalgaz şirketi OMV ve Malezyalı petrol ve doğalgaz şirketi Sapura Upstream şirketi ortaklığı olan SapuraOMV Upstream Sdn Bhd, işletmecisi olduğu Malezya'daki Jerun sahasından ilk gazın elde edildiğini duyurdu. 

Jerun platformunun, günde 15.000 varil kondensat ve  günde 550 milyon kübik feet'e kadar gaz üretmesi bekleniyor. Entegre bir merkezi işleme platformu içeren Jerun, Malezya LNG'si de dahil olmak üzere Bintulu merkezli müşterilere daha sonra teslim edilmek üzere 80 km'lik yeni bir boru hattı aracılığıyla E11RB üretim merkezine gaz ihraç edecek.

Londra merkezli petrol şirketi Shell plc, Malezya'daki yan kuruluşu Sarawak Shell Berhad aracılığıyla sahada %30 hisseye sahip ve 2021 yılında geliştirme konusunda nihai yatırım kararını verdi. Sahada PETRONAS Carigali Sdn Bhd %30 ve SapuraOMV Upstream (%40) hisseye sahip.