1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya’da 6 limandan petrol ihracatı durdu

Libya’da 6 limandan petrol ihracatı durdu

Petrol üretiminin yarıdan fazla azaldığı Libya’da, Es Sidra, Ras Lanouf, Hariga, Zueitina, Brega ve Sirte limanlarından petrol ihracatı durdu.

Libya’da 6 limandan petrol ihracatı durdu

Enerji Günlüğü - Merkez bankası ve petrol gelirlerinin kontrolü konusunda rakip siyasi gruplar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Libya'nın başlıca limanlarından petrol ihracatı durdu ve ülke genelinde üretim kısıtlandı. 

ÜRETİM YARIYA DÜŞTÜ

Libya'nın petrol üretimi, Batılı grupların Libya Merkez Bankası (CBL) Başkanı Sadık el-Kabir'i görevden alıp yerine rakip bir yönetim kurulu atamak için harekete geçtiği geçen ay başlayan anlaşmazlıktan bu yana normal seviyelerine göre yarıdan fazla düştü. 

Buna karşılık Doğulu gruplar tüm petrol üretiminin durdurulması çağrısında bulundu. Es Sidra, Ras Lanouf, Hariga, Zueitina, Brega ve Sirte limanlarında ihracat durdu.

BİR SAHA İÇİN MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLDİ

Öte yandan Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), 2 Eylül'den itibaren El Feel petrol sahasında mücbir sebep ilan ettiğini duyurdu. Günlük 70.000 varil kapasiteye sahip olan saha, NOC ve İtalyan Eni'nin ortak girişimi olan Mellitah Oil and Gas tarafından işletiliyor.