1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kutlucan Tekstil öztüketim arazi GES kurduruyor

Kutlucan Tekstil öztüketim arazi GES kurduruyor

Kutlucan Tekstil, Kütahya Simav’da öztüketim amaçlı arazi tipi GES kurduracak.

Kutlucan Tekstil öztüketim arazi GES kurduruyor

Enerji Günlüğü - Bursa merkezli Kutlucan Tekstil, Kütahya Simav’da öztüketim amaçlı arazi tipi GES kurdurmak için Solwie Enerji ile sözleşme imzaladı. 
 
Bursa merkezli Kutlucan Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Kütahya ilinin Simav ilçesine bağlı Yağmurlar Köyündeki arazisi üzerinde öztüketim amaçlı arazi tipi güneş enerjisi santrali (GES) kurduracak. 

Kutlucan Tekstil; 7,360kWe kapasiteli olarak planlanan GES tesisinin kurulumu için, SOM Yatırım iştiraki Solwie Enerji ile sözleşme imzaladı. Projenin şirket faaliyetlerinin çevresel yansımalarını da olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Devreye alındığında yılda 14.676.515 kWh enerji üretecek olan tesis, her yıl 170.821 ton karbon emisyonunu azaltabilecek. Bu miktar, 16.375 ağacın karbon tutumuna eşdeğer bir emisyon azaltımı anlamına geliyor.

Kutlucan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kutlucan, “Proje hem şirketimizin enerji maliyetlerini azaltacak hem de çevreye olan sorumluluğumuzu yerine getirmemizi sağlayacak. Tekstil sektöründe sürdürülebilirlik konusunda öncü olmaya devam edeceğiz. Bu tür projeler, sektörün çevreye olan etkilerini minimize etme açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Solwie Energy CEO’su Samet Koç ise projede Huawei inverterler, HT-SAAE güneş panelleri ve diğer ileri teknoloji ekipmanların kullanılacağını söyledi ve “Enerji verimliliğimizi artıracak ve çevresel etkimizi minimize edecek donanım kullanıyoruz. Bu proje de önemli bir adım olacak ve yenilenebilir enerji alanında ülkemizin geleceğine katkıda bulunacağız” dedi.