1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Konya’da karbondioksit aranacak

Konya’da karbondioksit aranacak

Konya’nın Karatay ilçesi sınırları içinde 5 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kökenli gaz (karbondioksit) aranacak.

Konya’da karbondioksit aranacak

Enerji Günlüğü - Konya İli, Karatay İlçesi, Karakaya Mahallesi civarında bulunan ARA.42.00.2023.JEO.44 ruhsat numaralı (ER: 3483930) 4974,13 hektarlık alan içerisinde 20 ayrı poligonda Hasan Burak Kaleli tarafından Jeotermal Kökenli Gaz (Karbondioksit) arama faaliyeti planlanıyor. 

2 milyon TL değerindeki proje kapsamında açılacak kuyular içerisinde üretim için yeterli miktarda karbonmonoksitin bulunması halinde ilerleyen zamanlarda çıkarılması ve işletilmesi planlanıyor.

Karbondioksit çok yönlü özellikleri sayesinde birçok endüstride zengin ve geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hem ürün kalitesini hem proses verimliliğini artırması sebebiyle ürüne ek bir değer katar. Karbondioksit yer altı kaynaklarında doğal olarak bulunur. Karbondioksit ayrıca Amonyak üretim tesislerinde baca gazı geri kazanılarak karbondioksit üretilir. Ayrıca endüstriyel etanol fermantasyon tesisleri, petrol rafinerileri, hidrojen reformer üniteleri ve çeşitli Petro-kimya tesislerinde yan ürün olarak karbondioksit üretilmektedir.

Enerji Günlüğü