1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Konalga HES projesi ÇED raporu görüşe açıldı

Konalga HES projesi ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Konuklu Enerji Elektrik Üretim'in Van'da planladığı Konalga regülatörü ve HES projesi ÇED raporu görüşe açıldı.Çevresel Etki...

Konalga HES projesi ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Konuklu Enerji Elektrik Üretim'in Van'da planladığı Konalga regülatörü ve HES projesi ÇED raporu görüşe açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Van İli, Çatak İlçesi, sınırları içerisinde Alakan Deresi üzerinde Konuklu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Konalga regülatörü ve HES, Malzeme Ocakları, Kırma eleme tesisi ve beton santralı” projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldı.

Açıklamada, Bakanlığa sunulan ÇED Raporunun, 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 11. Maddesi doğrultusunda incelendiği ve ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulunduğu belirtilerek, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun halkın görüşüne açıldığı belirtildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.