1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Klasik Ford modelleri e-bisiklete ilham verdi

Klasik Ford modelleri e-bisiklete ilham verdi

ABDli otomobil üreticisi Ford, ikonik modelleri Bronco ve Mustang otomobil modellerinden ilham alarak elektrikli bisikletler tasarladı.

Klasik Ford modelleri e-bisiklete ilham verdi

Enerji Günlüğü - Ford, mikromobilite şirketi N+ ile işbirliği içinde Bronco ve Mustang otomobil modellerinden ilham alarak tasarladığı elektrikli bisikletlerini tanıttı. e-bisikletler maksimum 750W güç ve 85Nm tork üreten motorlara sahip olacak. 

Bronco’dan ilham alan model, saatte maksimum 45 kilometre hıza çıkabiliyor ve 3,5 saatte tamamen şarj oluyor. Elektrikli bisiklet ayrıca tek şarjla yaklaşık 96 kilometre menzil sunuyor. 

Seride Mustang'den ilham alan 2 farklı model bulunacak. Standart model, Mustang’in 60. yıldönümüne özel olarak Ford bayilerinde sınırlı sayıda satışa sunulacak. 

FİYATLAR 4 BİN - 4 BİN 500 DOLARDAN BAŞLIYOR

İlhamını Bronco'dan alan elektrikli bisiklet, 4 bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülürken Mustang'den ilham alan modeller 4 bin dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacak.

MUSTANG MARCH-E’DEN DÜNYA REKORU

Bunun yanında Ford Mustang Mach-E, elektrikli otomobillerde yeni bir dünya rekoru kırdı. Araç, tek şarjla 915 kilometreden fazla yol kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. 24 saatte tamamlanan yolculuk, gerçek sürüş koşullarıyla uyumlu olması için Birleşik Krallık’ta hem şehir içi hem kırsal yolları içeren bir rotada yapıldı. 

Bir önceki rekor, Çin merkezli otomobil üreticisi Zeekr’a aitti. Zeekr’ın aracı, Çin’in Hangzhou şehrinde tek şarjla 906 kilometrelik bir yolculuk yapmıştı.

İLK YARI FİNANSAL SONUÇLAR

Öte yandan Ford Otomotiv, 2024 yılının ilk 6 ayında 15,7 milyar TL net kâr açıklarken ikinci çeyrekte 5 milyar 975 milyon lira kâr etti. Şirketin 2024 yılının ilk yarısında yurt içi satış gelirleri yıllık %19'luk gerilemeyle toplamda 54,2 milyar TL oldu.

Şirketin hasılatı bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 azalırken esas faaliyet kârı ise %51 azaldı.

 

Etiketler : , , ,