1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kırgızistan’ın ilk rüzgar santralini Rosatom kuracak

Kırgızistan’ın ilk rüzgar santralini Rosatom kuracak

Kırgızistan, ilk rüzgar santralini inşa edecek. Eski Sovyetler Birliği devleti olan ülkeye 100 MW’lık ilk rüzgar santralini Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom inşa edecek. 

Kırgızistan’ın ilk rüzgar santralini Rosatom kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Rusya dışındaki ilk rüzgar santralini Kırgızistan’da kuracak. 100 MW kurulu gücündeki santralin 2026 sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Kırgızistan'ın Issık Gölü bölgesindeki Kok Moinok-Pervoye kasabası yakınlarında 100 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali inşa edeceğini açıkladı. Rosatom’un Rusya dışındaki ilk rüzgar enerjisi yatırımı olan santralin inşasına 2025'te başlanması ve 2026 sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor.

Rosatom Yenilenebilir Enerji AŞ Genel Müdürü Grigory Nazarov yaptığı değerlendirmede, rüzgar santrali inşası sayesinde Kırgızistan ile yakın iş birliğinin temellerinin atıldığını kaydetti. 

2017'DE RÜZGAR BİRİMİNİ KURDU

Rosatom'un rüzgar enerjisi birimi Rosatom Renewable Energy, Eylül 2017'de kuruldu. Şirket, tasarım ve inşaattan rüzgar enerjisi santrallerinin enerji mühendisliği ve işletmesine kadar rüzgar enerjisi teknolojisindeki temel yetkinlikleri yönetmeye odaklanıyor. Şu anda 1000 MW'ın üzerinde rüzgar enerjisi kapasitesi devreye alan Rosatom toplamda yaklaşık 1,700 MW kapasiteye sahip rüzgar santrallerini 2027 yılına kadar devreye alacak.