1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kayseri’de sera ısıtması için jeotermal kaynak kullanılacak

Kayseri’de sera ısıtması için jeotermal kaynak kullanılacak

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde sera ısıtmasında kullanılmak üzere ruhsatlı alanda jeotermal kaynak arama ve çıkarma çalışmaları yürütülecek.

Kayseri’de sera ısıtması için jeotermal kaynak kullanılacak

Enerji Günlüğü - Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Düver Mahallesinde 38/2020-01 (ER: 3362057) ruhsat numaralı sahada Hacı Ali Altıntaş tarafından jeotermal kaynak arama ve çıkarma faaliyeti planlanıyor. 

Değeri 4 milyon TL’yi aşan proje kapsamında jeotermal kaynağın çıkarılması sonrasında faaliyet alanında bulunan serada ısıtma amaçlı kullanılacak. Kullanılacak su, seranın ısıtma işleminden sonra hiçbir işleme tabii tutulmadan direkt olarak re-enjeksiyon işlemi yapılacak.

Ruhsat alanı içerisinde Hacı Ali Altıntaş’ın sahibi olduğu “Altıntaşlar Seracılık Sondaj Tarım Ürünleri Soğuk Havacılık Nakliyecilik Ticaret ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına sera bulunuyor. 

Faaliyet kapsamında açılmış ve çalışması devam eden sondaj kuyuları ile jeotermal kaynak arama ve çıkarma faaliyeti gerçekleştirilecek. Yapılacak sondaj faaliyetleri sonucunda elde edilen numunelerin analiz çalışmaları sonucunda üretimin yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılacak. Faaliyet kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan 3 adet alan içerisinde toplam K2, K3 ve K4 noktalarından jeotermal çıkarılmakta olup, K5 noktasında çalışmalar devam etmekte. K1 kuyusu belirlenen poligonların dışında açılmış kuyu ve kullanıma hazır durumda.

Enerji Günlüğü